Peste 500 de elevi au serbat Ziua Educației la Centrul Eparhial din Râmnicu Vâlcea

La invitația IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, peste 500 elevi au serbat joia aceasta Ziua Educației la Centrul eparhial din municipiu.

Activitatea din 5 octombrie 2017 s-a desfășurat prin implicarea Sectorului Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. Au participat elevi de la mai multe instituții de învățământ din Râmnicu Vâlcea, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Elevii Liceului de Arte Victor Giuleanu au susținut un recital de muzică clasică. De asemenea, au fost prezente o serie de momente literare prin recitarea unor poezii și pasaje din literatura română care prezintă modele de dascăli, dar și rolul educației în formarea tinerilor.

Totodată, au fost prezentate citate din Sfinții Părinți care arată preocuparea Bisericii încă din perioada primară pentru educarea copiilor.

Biserica  a avut un rol semnificativ de-a lungul istoriei poporului român în organizarea şi îmbogăţirea educaţiei şi a culturii naţionale. Şcoala românească a luat fiinţă în tinda Bisericii şi a continuat să existe şi să se dezvolte în strânsă legătură cu Biserica, le-a explicat tinerilor Părintele Consilier Cristian Bănuță.

În familia tradițională românească principiul fundamental al educației era moralitatea, iar educația religioasă primită în cadrul orelor de religie și la întâlnirile catehetice propuneau valori precum iubirea de Dumnezeu, respectul față de părinți și de semeni, responsabilitatea față de natură, iubirea de neam precum și alte valori cu caracter civic și social, a adăugat Pr. Cristian Bănuță.

Activitățile dedicate Zilei educației au continuat în Scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea în prezența profesorilor, părinților, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și ai autorităților județene și locale.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente