Peste 41.000 de persoane fără posibilități materiale au primit ajutor în 2021 din partea Eparhiei Romanului și Bacăului

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a publicat luni raportul de activitate al Sectorului social-filantropic pentru cel de-al doilea an de pandemie. Comparativ cu anul precedent, numărul persoanelor care au beneficiat de ajutor a crescut de la 33.244 la 41.826.

În procente, numărul celor care au beneficiat de ajutor a crescut în 2021 cu aproximativ 25%.

Grupul țintă al celor 7 proiecte și 8 programe eparhiale îl reprezintă persoanele și familiile aflate în situații dezavantajate. Din totalul acestora, aproximativ 11.000 de persoane au primit ajutoare financiare sau materiale, 6.000 de persoane au beneficiat de serviciile cantinelor sociale și aproximativ 4.000 de copii au participat la școlile de vară.

Gradul de impact variază de la campanii de donare sânge, la construirea de case și oferirea de rechizite pentru elevi, iar suma totală investită în acțiuni sociale s-a ridicat la aproximativ 5.774.548 RON.

Proiectele și programele au fost implementate de Birourile de Asistență socială din cadrul celor 5 protopopiate și de cele 16 ONG-uri eparhiale și sunt structurate astfel:

  • Programe sociale-educaționale și medicale (8)
  • Proiecte eparhiale (7)
  • Centre de consiliere și sprijin pentru părinți și copii și departamentele Pro-viață (3)
  • Școli de vară (3)
  • Finanțări nerambursabile (3)
  • Ajutoare financiare și materiale dăruite de unitățile de cult persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială

Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului este structurat în mai multe departamente cu atribuții specifice: Biroul eparhial de Asistență socială, Departamentul ONG eparhial, Departamentul Pro-Vita, Departamentul proiecte și programe eparhiale și Departamentul misionar.

Raportul de activitate este disponibil integral pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sursă foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente