Peste 4000 de credincioși au participat la procesiunea din Slobozia

Peste 4000 de credincioși au participat marți la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pelerinajul a început de la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia și s-a încheiat la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, informează centrul eparhial.

Icoana Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin alături de moaștele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia și va rămâne spre cinstire până luni.

Procesiunea a fost organizată cu ocazia hramului așezământului monahal: „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Programul manifestărilor

În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” va fi săvârșită Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Vincențiu și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Manifestările dedicate hramului se vor încheia luni. Episcopul Sloboziei și Călărașilor va sluji Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din ansamblul Centrului Eparhial.

La ora 12:00, tot în biserica – paraclis episcopal va fi săvârșită slujba de Te Deum.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…