Peste 4000 de credincioși au participat la procesiunea din Slobozia

Peste 4000 de credincioși au participat marți la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pelerinajul a început de la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia și s-a încheiat la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, informează centrul eparhial.

Icoana Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin alături de moaștele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia și va rămâne spre cinstire până luni.

Procesiunea a fost organizată cu ocazia hramului așezământului monahal: „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Programul manifestărilor

În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” va fi săvârșită Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Vincențiu și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Manifestările dedicate hramului se vor încheia luni. Episcopul Sloboziei și Călărașilor va sluji Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din ansamblul Centrului Eparhial.

La ora 12:00, tot în biserica – paraclis episcopal va fi săvârșită slujba de Te Deum.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…