Peste 40 candidați din Arhiepiscopia Bucureștilor au susținut marți examenul de capacitate preoțească

În Arhiepiscopia Bucureştilor s-a desfășurat marți, 6 septembrie 2016, examenul de capacitate preoţească. La această sesiune s-au înscris 44 licenţiaţi în teologie care doresc să ocupe prin concurs un post clerical vacant în cadrul eparhiei. Candidații care au absolvit testul psihologic săptămâna trecută s-au prezentat pentru proba scrisă la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Capitală.

Concursul a avut loc în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în calitate de președinte al comisiei de evaluare.

Mai multe amănunte a oferit pentru Radio TRINITAS Pr. Aurel Mihai, Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

S-au prezentat la acest examen de capacitate preoțească un număr de 44 candidați, dintre care trei monahi. După susținerea acestui examen cei care au promovat pot candida pentru obținerea unui post clerical în cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Examenul a început la ora 09:00 cu proba scrisă ce a durat două ore. Candidații au avut de tratat șapte subiecte din toate palierele viitoarei activități pastoral-misionare din viața de parohie.

După proba scrisă examenul de capacitate preoţească a continuat cu proba orală, unde s-au regăsit subiecte din Tipic și Liturgică, Omiletică și Catehetică, arătând astfel pregătirea lor din punct de vedere atât teoretic cât și practic pentru viitoarea slujire preoțească, a mai spus Vicarul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comisia a fost alcătuită din reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor și profesori din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti.

Pentru a fi declarați promovați, candidații trebuie să obțină cel puțin media 7. Examenul este valabil doi ani pentru cei care obţin medii peste nota 9 sau un an pentru cei care obţin medii sub această notă.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente