Peste 350 de pelerini se vor ruga Sfântului Nectarie în Insula Eghina. Slujbă de binecuvântare a călătoriei în Catedrala Patriarhală

În perioada 7 – 12 noiembrie 2017 peste 350 de pelerini din întreaga țară participă la un pelerinaj în Grecia, ce are ca punct central prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie din 9 noiembrie. În dimineaţa zilei de 7 noiembrie pelerinii s-au rugat în Catedrala Patriarhală şi au participat la o slujbă de binecuvântare a călătoriei.

După ceremonia religioasă, pelerinii au plecat spre Grecia şi s-au oprit la Mănăstirea Rila din Bulgaria, unde se află moaștele Sfântului Ioan de Rila.

A doua zi, în Salonic, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, unde sunt așezate spre închinare și moaștele Sfântului și vor înălța rugăciuni în Biserica Sfânta Sofia, Catedrala Mitropolitană, unde se află moaștele Sfântului Grigorie Palama.

Printre celelalte obiective se numără Arcul lui Galeriu și Turnul Alb, simbol al orașului din secolul al XV-lea.

A treia zi va începe cu participarea la slujba închinată Sfântului Nectarie la Mănăstirea Sfânta Treime din Insula Eghina, unde pelerinii vor avea prilejul să se închine la moaștele Sfântului.

De asemenea, în acest pelerinaj, participanții vor avea ocazia să se închine în Mănăstirea Nea Makri, unde se află moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Biserica Sfântul Ioan Rusul din Insula Evia, Complexul Monastic Meteora și Mănăstirea Sfânta Paraschevi din Valea Tembi.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente