Peste 300 de participanți la cea de-a IV-a întâlnire a tinerilor ortodocși din Episcopia Devei și Hunedoarei

Peste 300 de elevi au fost prezenți joi, 1 iunie 2017, la cea de-a a IV-a întâlnire a tinerilor ortodocși din cuprinsul Episcopiei Devei și Hunedoarei. Evenimentul a avut loc la Colegiul Național Sportiv Cetate din municipiul Deva.

Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Episcopală din Deva. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

La finalul slujbei, ierarhul a adresat un cuvânt de binecuvântare celor prezenți la festivitate.

Îndemnul meu este să rămâneți la fel de tineri și să răspândiți bunătate, dragoste, pace, să fiți în continuare exemple pentru colegii voștri atât în învățătură, cât și în comportament. Vă felicit pe toți pentru strădania depusă și în acest an școlar și vă îndemn să păstrați legătura permanentă cu Dumnezeu, prin dascălii și preoții voștri, a spus Preasfinția Sa.

După acest cuvânt, a avut loc premierea celor 24 de elevi care au obținut locuri pe podium la Olimpiadele Județeană și Națională de Religie, fiecare dintre ei primind diplome, cărți și o sumă de bani.

De asemenea, au fost premiați câștigătorii etapei eparhiale a concursului național Icoana și Școala mărturisirii organizat de Patriarhia Română.


În aceeași zi, tinerii au vizitat Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva. În cadrul vizite, elevii au participat la mai multe ateliere unde au învățat din obiceiurile și modul de viață al strămășilor daci. La finalul întâlnirii a avut loc și o demonstrație de luptă între daci și romani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…