Peste 250 persoane la Întâlnirea tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului. Evenimentul a avut loc în ziua de pomenire a Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Peste 250 de persoane din județele Sibiu și Brașov au participat, în ziua de cinstire a Sfinților Mărturisitori Ardeleni, la cea de-a treia ediție a Întâlnirii tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului. Evenimentul intitulat Bucuria Tinereții a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Slujba a fost săvârșită de Mitropolitul Ardealului.

La finalul slujbei oficiate în data de 21 octombrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu i-a felicitat pe tineri pentru atașamentul lor față valorile neamului românesc. De asemenea, ierarhul a amintit de jertfa și mărturisirea Sfinților Ardeleni, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

După Sfânta Liturghie, cei prezenți au adresat o invitație tinerilor din Eparhiile Patriarhiei Române de a participa anul viitor la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Întreaga lume, eveniment care va fi găzduit de Sibiu în perioada 6-9 septembrie.

Întâlnirea de la Sibiu a continuat în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna unde participanții au avut posibilitatea să-l asculte pe părintele Constantin Necula care a vorbit despre ITO 2018.

Tema Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din întreaga lumea de anul viitor are ca fundament unitatea de neam în Hristos și în Biserică. Trebuie să fiți foarte atenți: când se lovește în structura voastră sufletească, se lovește în rezistența voastră împotriva acestei ucideri din culpă a Învierii, a spus părintele Constantin Necula

Întâlnirea Bucuria tinereții a fost coordonată de Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS) împreună cu Departamentul de tineret al Eparhiei. Aceasta a făcut parte din evenimentele care pregătesc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Întreaga lume de la Sibiu din 2018.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente