Peste 250 de elevi participă la Olimpiada Națională de Religie la Iași

În perioada 12-15 aprilie 2018, la Iași, se desfășoară Olimpiada Națională de Religie – cultul ortodox, eveniment la care participă 253 de elevi din toată țara.

În prima zi a întâlnirii, în Catedrala Mitropolitană din Iași a fost oficiată slujba de Te Deum.

Deschiderea oficială a competiției a avut loc în sala „Iustin Moisescu” din cadrul ansamblului mitropolitan, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan.

La final, corul profesorilor de Religie din județul Iași a interpretat cântece religioase din perioada pascală.

Concursul propriu-zis a avut loc vineri, 13 aprilie 2018, la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, începând cu ora 10.00. Pentru elevi, programul evenimentului continuă cu un itinerar spiritual prin Iașiul cultural și artistic.

În ziua de sâmbătă, 14 aprilie 2018, elevii și profesorii însoțitori sunt invitați într-un pelerinaj la mănăstirile Cetățuia, Galata și Hadâmbu.

Rezultatele finale vor fi afișate în aceeași zi, la ora 16.00, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 17.30 la Centrul de evenimente „Agora” din Iași, a declarat pentru Agenția de Știri Basilica părintele George Jambore de la Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române.

În ultima zi a Olimpiadei Naționale de Religie, elevii și profesorii însoțitori vor participa la Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Sursa foto: www.doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente