Peste 240 de clerici și credincioși au participat la campania „Donează sânge” în Protoieria Sascut

Protopopiatul Sascut din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a organizat în octombrie proiectul „Întinde o mână și dă șansă vieții! Donează sânge!”, parte integrantă a proiectului național din Campania „Donează sânge”, inițiat de Patriarhia Română.

Programul acțiunilor de donare s-a desfășurat în trei localități din aria protopopiatului:

  • 17 octombrie, în localitatea Podu Turcului;
  • 22 octombrie, în localitatea Huruiești;
  • 24 octombrie, în localitatea Răcăciuni;

Campania s-a realizat prin parteneriatul dintre Protoieria Sascut, Departamentul Pro – Vita din cadrul Sectorului social-filantropic și misionar și Centrul de Transfuzie Bacău, informează protopopiatul pe pagina de Facebook.

Părintele protopop, Vasile Abageru, și-a exprimat dorința continuării și pe viitor a acestor demersuri:

„Îi îndemnăm pe preoți si credincioși să nu rămână insensibili în ceea ce privește lipsa stocurilor de sânge. Participarea lor la actele de donare organizate în cadrul caravanelor de recoltare, reprezintă o deosebită faptă a milei trupești prin care se vine în ajutorul aproapelui. Având în vedere că din parohiile protoieriei noastre au donat peste 240 de persoane, vom menține acest parteneriat și vom desfășura această Campanie și în anii următori”.

Foto credit: Protopopiatul Sascut/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente

Strângere de fonduri pentru „Șura Culturală Gușterița”

„Șura Culturală Gușterița”, proiectul care presupune transformarea unei şuri din localitate într-un centru educațional pentru copiii defavorizați, se bucură de sprijin din partea comunităţii parohiale. Cele două parohii arondate Bisericii „Buna Vestire” din Gușterița organizează…