Peste 2300 de copii din zona rurală vor participa la taberele de vară oferite gratuit de Episcopia Hușilor

Peste 2300 de copii din 23 de comunități rurale vor participa anul acesta la cea de a cincea ediție a Taberelor de vară „Copilărie și credință”, organizate de Episcopia Hușilor. La prima întâlnire din acest an, organizată în perioada 16-20 iunie la Vovriești, județul Vaslui, au participat 70 de copii.

Programul taberelor include activități educative non-formale susținute de voluntarii Asociațiiei JoyCamps Romania, precum: comunicare, prim-ajutor, orientare și supraviețuire în natură, magic-hands, tir cu arcul, drumeții, muzică, vânătoare de comori și altele.

„Cu prilejul acestor workshopuri și ateliere tematice, participanții pot descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari”, au declarat reprezentanții Episcopiei Hușilor.

Fiecare tabără se va încheia cu Sfânta Liturghie, copiii având posibilitatea de a se spovedi și împărtăși.

În total, vor fi organizat 12 tabere de vară ce se vor desfășura în perioada 16 iunie – 22 august. Activitățile vor fi organizate cu sprijinul a peste 80 de voluntari special pregătiți pentru astfel de activități.

Programul integral al taberelor este disponibil aici.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente