Peste 2000 de suceveni s-au rugat Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena

Peste două mii de credincioși suceveni au adus cinstire moaştelor Sfintei Mironosiţe Maria Magadalena aflate spre închinare la parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiu. Sfintele moaşte au fost aduse, cu prilejul hramului parohiei sucevene, de la mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești Vlașca, județul Teleorman. În această zi de sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, informează Arhid. Serafim Baciu, Consilier eparhial.

Apostoli Petru și Pavel și Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, ale cărei sfinte moaște le-am adus aici spre închinare, au în comun faptul că Învierea Mântuitorului le-a marcat și le-a schimbat viața pentru totdeauna. Acest lucru arată puterea transformatoare a Învierii Mântuitorului Hristos. Să-i luăm de exemplu pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel și pe Sfânta Mironosiță Maria Magdalena și să luăm și noi, pe umerii noștri, jugul lui Hristos, crucea lui Hristos să o purtăm în loc de jug, să avem o credință mărturisitoare în Domnul Iisus Hristos, a subliniat Preasfinţia Sa în cuvântul de învăţătură.

La final, Preacuviosul Părinte Sebastian Serdaru, starețul mănăstirii Pantocrator, a rostit un cuvânt despre viața și activitatea Sfintei Mironosițe Maria Magdalena.

Racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena va rămâne spre închinare credincioșilor suceveni până în seara zilei de miercuri, 29 iunie 2016, urmând ca în data de 30 iunie să fie dusă la Mănăstirea Pantocrator.

Comentarii Facebook


Știri recente