Peste 200 de copii din Dăeni primesc o masă caldă prin eforturile preotului lor paroh

Părintele Alexandru-Octavian Balaban din satul tulcean Dăeni oferă în fiecare joi o masă caldă celor peste 200 de copii care trec pragul Aşezământului Social „Sfânta Maria-Ocrotitoarea celor necăjiţi”.

Timp de șapte ani de când slujește în Parohia Dăeni, Părintele Alexandru Balaban a implementat o serie de proiecte care au revitalizat activitatea social-filantropică, dar și culturală din comunitate.

De la o magazie de 24 de metri pătrați utili preotul a extins construcția la 130 de metri pătraţi utili, urmând ca la finalizare să însumeze 250 de metri pătraţi.

În această clădire funcționează Așezământul social „Sfânta Maria-Ocrotitoarea celor necăjiţi” care cuprinde nu numai o sală de mese, ci și o bucătărie, un loc de joacă, o sală de lectură și o bibliotecă, informează adevărul.ro.

Tot în cadrul așezământului vor fi construite cinci dormitoare unde vor fi cazați copiii abandonaţi în spitale.

Activitatea preotului nu se rezumă doar la proiecte filantropice, ci vizează și proiecte culturale.

Cu sprijinul oamenilor „minunaţi şi credincioşi” din Dăeni, planul dedicat unui muzeu al satului începe să prindă contur.

Pe lângă toate acestea, părintele Alexandru dorește să construiască și o casă pentru bătrânii din sat cu o situație materială precară.

Foto credit: Parohia Dăeni- Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente