Peste 1500 de copii din satele Vasluiului au primit ghiozdane cu rechizite din partea Episcopiei Huşilor

Episcopia Huşilor a oferit la începutul acestui an şcolar ghiozdane cu rechizite la peste 1500 de copii din satele vasluiene.

De daruri, oferite prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”, au beneficiat copii proveniți din comunități rurale din Episcopia Hușilor, din Centrele de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși (Boțești, Ghermănești, Fălciu), și din Episcopia Basarabiei de Sud.

Programul eparhial are ca scop, alături de bursele oferite de Centrul Eparhial Huși, prevenirea abandonului școlar.

Potrivit organizatorilor, au primit ghiozdane copiii din Tăcuta, Dumasca, Mircești, Protopopești, Emil Racoviță, Corodești, Chetrosu, Gherghești, Coroiești, Rădăești, Drăxeni, Pogănești, Grumezoaia, alături de beneficiarii Centrelor de zi, ale Asociației, de la Boțești, Ghermănești și Fălciu, și de copiii din mai multe parohii din Eparhiile Mitropoliei Basarabiei.

Pentru beneficiari, „școala trebuie să fie o bucurie și să aibă încrederea că, prin educație, își pot face un rost frumos în viață. Mulțumim, în numele tuturor beneficiarilor, celor care s-au alăturat efortului nostru de a aduce puțin sens în viața celor mici”, a declarat Pr. cons eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” – Huși.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente