Peste 11.000 persoane au beneficiat de acțiunile filantropice ale Arhiepiscopiei Râmnicului în 2017

11.471 persoane au primit sprijin material în valoare totală de peste patru sute mii de lei în cadrul celor 46 programe sociale derulate în 2017 în Arhiepiscopia Râmnicului – este concluzia unui dintre rapoartele prezentate sâmbătă în cadrul Adunării Eparhiale de la Râmnicu Vâlcea.

Un rol foarte important în activitatea social-filantropică din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului îl are Biroul de Catehizare a rromilor, prin care s-a oferit posibilitatea unui număr de 500 de persoane de a participa la diverse pelerinaje sociale și au fost oferite obiecte de îmbrăcăminte și produse alimentare unui număr de 1.100 de beneficiari de etnie rromă.

Lucrările ședinței de sâmbătă și slujba de Te Deum din Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae au fost prezidate de IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

În Sala Emaus a Casei Sfântul Ierarh Calinic au fost citite rapoartele pe sectoare care au reflectat activităţile desfăşurate în Arhiepiscopia Râmnicului în anul care a trecut.

Un evenimentul central al anului 2017 în Arhiepiscopia Râmnicului a fost sfințirea Mănăstirii Suești din satul natal al Patriarhului Justinian Marina, din 22 octombrie 2017, când a fost inaugurată și „Casa Memorială Justinian Marina”.

La finalul ședinței au fost formulate propuneri pentru 2018, Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Mai multe detalii puteți afla consultând site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnciului

Comentarii Facebook


Știri recente