Peste 100 de voluntari ai Catedralei Naționale sunt implicați în lupta cu noul virus

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au continuat acțiunile de sprijin pentru persoanele afectate sau implicate în lupta cu noul virus.

Activitățile s-au desfășurat în București, în baza protocoalelor încheiate între Arhiepiscopia Bucureștilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și între Patriarhia Română și Primăria Capitalei.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor CMN, a dezvăluit la Radio Trinitas că în această perioadă sunt implicați în acțiuni peste 100 de voluntari.

Ei ajută persoanele afectate prin achiziționarea alimentelor necesare, dar și prin faptul că le oferă masă caldă cu sprijinul cantinelor sociale ale Arhiepiscopiei Bucureștilor și ale primăriilor de sector, a spus Dănuț Prună.


Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti


Tot în același scop, voluntarii oferă sprijin logistic unor companii care ajută unitățile medicale cu alimente și echipament specific.

Astfel, tone de produse au fost distribuite Spitalelor Marius Nasta, Elias, Victor Babeș din București. Vineri, vor fi distribuite produse Spitalului Matei Balș.

Voluntarii CMN au oferit sprijin logistic și unui lanț de restaurante care a dorit să contribuie la lupta anti-Covid-19.

Voluntarii au ridicat de la aceste restaurante cafea și sandvișuri pentru personalul medical al Spitalului bucureștean Matei Balș.

Sursă foto: Captură Trinitas TV

Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica / @BasilicaNews

Comentarii Facebook


Știri recente