Peste 100 de studenţi şi sportivi au donat sânge la Academia de Poliţie

117 studenţi şi sportivi din cadrul Clubului Dinamo au donat sânge, miercuri, 26 mai 2021, la Academia de Poliţie din Bucureşti.

Acţiunea face parte din campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române.

Împreună cu ei, au donat sânge şi voluntari de la Paraclisul Catedralei Naţionale. Ei le-au oferit donatorilor produse alimentare.

„Consider că este un act cu o puternică încărcătură civică şi cine poate să doneze sânge şi să-şi ajute semenii”, a mărturisit un donator.

„E un gest de normalitate, nu este prima dată când donez. Sunt donator de câţiva ani. Recunosc că am început să donez sânge când am avut nevoie. Am avut o persoană apropiată care a avut nevoie de un transplant şi a avut nevoie de mult sânge şi de atunci donez sânge constant”, a mărturisit Georgeta Andrunache, vicepreşedinte Clubul sportiv Dinamo.

Voluntarii au fost însoţiţi de Arhim. Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale.

„Ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru sănătatea donatorilor, pentru că sângele lor merge la spitalele din Bucureşti unde salvează vieţi, uşurează suferinţa şi ajută oamenii să se întoarcă acasă sănătoşi”, a spus Arhim. Ciprian Grădinaru.

Acţiunile de donare de sânge sunt desfăşurate în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale şi cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Acestea se vor repeta în fiecare miercuri în următoarele săptămâni până în 16 iunie 2021.

Sursă foto: captură video YouTube / Trinitas TV


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente