Peste 100 de persoane premiate la Gala Voluntarilor pentru Viață 2017

Asociația Studenți pentru viață a organizat în data de 5 martie 2017 Gala Voluntarilor pentru viață. Scopul organizării galei a fost acela de a premia și recunoaște eforturilor celor care au sprijinit, promovat și s-au implicat în activitățile din cadrul Marșului și ale Lunii pentru viață din acest an.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române, precum și personalități publice ca: Manuela Hărăbor, Ioana Picoș, Daniel Gheorghe și Romeo Moșoiu.

Potrivit lui Vasile Bănescu, Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei Române, Marșul pentru viață a reprezentat o manifestare care a promovat dreptul la viață al fiecărui om. De asemenea, acesta a evidențiat că trebuie să existe o încurajare a femeilor în a aduce la viață copilul care le-a fost dăruit.

Scopul Marșului a fost exclusiv acela de a promova valoarea maternității, valorile care se coagulează în jurul familiei firești. Patriarhia Română a sprijinit cu bucurie derularea acestui eveniment. Este necesar ca în fiecare an să atragem atenția asupra unui derapaj demografic foarte grav în România. Nu trebuie renunțat nici o clipă la încurajarea tuturor femeilor care rămân însărcinate să aducă la viață copilul care le-a fost dăruit. Vorbim despre o viață într-o altă viață, a spus Vasile Bănescu. (Sursa: Radio Trinitas)

La rândul ei, Alexandra Nadane, Preşedintele Asociaţiei Studenți pentru viață, a subliniat faptul că la buna desfășurare a Marșului pentru Viață 2017 au ajutat cei peste 100 de voluntari.

Gala din această seară a fost un eveniment prin care am premiat implicarea celor peste 100 de voluntari care au luat parte la organizarea Marșului pentru Viață 2017 și la activitățile din luna pentru viață. Am dorit să mulțumim instituțiilor care au promovat și sprijinit Marșul pentru viață, inclusiv Centrul de Presă Basilica. Totodată, sunt reprezentanți de organizații non-guvernamentale pe care vrem să îi premiem și care dorim să le mulțumim pentru sprijinul oferit, a spus Alexandra Nadane.

Marșul a reprezentat punctul culminant al manifestărilor pro-viață din Luna pentru viață 2017. Tema Ajută mama și copilul! Ei depind de tine a oferit posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Foto credit: Ziarul Lumina

110.000 persoane din România au susţinut anul acesta Marşul pentru viaţă – Basilica.ro

Anul acesta, în România, numărul de participanţi la Marşul pentru viaţă a crescut cu aproape 50% în comparaţie cu 2016. 110.000 de persoane din 138 de localităţi au ieşit în stradă pentru a susţine lupta împotriva avorturilor. Orașele cu cel mai mare număr de participanți au fost: Bacău (10.000 de persoane); Oradea (11.000 de persoane);…

Comentarii Facebook


Știri recente