Peste 100 de persoane din localitatea ilfoveană Buriaş au primit consultaţii gratuite

Peste 100 de persoane din localitatea ilfoveană Buriaș au primit sâmbătă, 02 aprilie 2016, consultații gratuite în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate”.

09

Campania „Sănătate pentru sate” a Patriarhiei Române a ajuns astăzi în localitatea ilfoveană Buriaș. Pacienți de toate vârstele au fost consultați de medici specialiști în diabet zaharat, medicină de familie, stomatologie, psihiatrie pentru adulți, cardiologie, medicină internă, gastro-entorologie, recuperare medicală, kinetoterapie și imagistică. Acțiunea s-a desfășurat în cabinetul medical școlar din localitate.

După cum aflăm de la Dan Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în cadrul acestei etape a campaniei au fost consultați foarte mulți copii. „Îmbucurător este faptul că deși este vorba de un sat aici, la școală și la grădiniță, sunt înscriși 180 de copii, foarte mulți pentru un sat”, a subliniat Dan Prună.

Potrivit medicului stomatolog Georgeta Mihu, copiii au nevoie de consultații regulate, iar discuţia cu „un medic îi ghidează pe drumul cel bun”.

„Dacă mă gândesc puțin la stomatologie, unde copii au destule probleme, este chiar foarte indicat să fie îndrumați către medicul specialist și învățați să folosească corect periuța și pasta de dinți”, a precizat medicul Georgeta Mihu.

Problema majoră este deficiența de periaj care întotdeauna duce la carii multiple, a mai mărturisit Georgeta Mihu.

„Venind aici și discutând cu ei, copiii află problemele pe care le au, îi ajută să învețe să își facă periaj, să își schimbe igiena alimentară. O alimentație corectă la vârsta copilăriei este foarte importantă. Cred din toate locurile în care am mers în această campanie este prima locație în care am întâlnit foarte mulți copii care nu au fost la un medic stomatolog. Cei mai mulți dintre ei nu au călcat niciodată într-un cabinet stomatologic. Ar trebui o dată pe an să meargă la medicul stomatolog pentru prevenție”, a adăugat Georgeta Mihu.

La această etapă a Campaniei Sănătate pentru Sate au participat 10 medici, 10 asistenți medicali și 10 voluntari. Acțiunea a fost sprijinită de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente