Peste 100 de copii vor participa la „Cupa Bucuriei“

Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din comuna Cândeşti, Protopopiatul Dorohoi, va organiza în perioada 7-9 octombrie 2016, Cupa Bucuriei, eveniment sportiv ce se află la cea de a doua ediţie, informează site-ul doxologia.ro.

La activitate vor participa peste 100 de copii. Vor fi 6 echipe de fotbal din 6 comune, două dintre ele având şi copii de etnie ucraineană. Totodată, peste 30 de copii vor juca şah. La evenimentul sportiv va fi prezentă și Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Potrivit părintelui Amarinei Florentin Ionuţ, parohul bisericii, organizarea manifestării are ca scop oferirea unei alternative pentru copii din comună și localitățile învecinate.

Evenimentul va avea loc pe terenul sportiv din centrul comunei. Ţinând cont de preocupările tinerilor din ziua de astăzi, care petrec foarte mult timp la calculator, am considerat necesară organizarea unei activităţi în aer liber. Jucând fotbal şi şah, atât tinerii parohiei noastre, cât şi invitaţii au posibilitatea de a socializa, de a învăţa să se respecte unii pe alţii şi mai cu seamă de a deprinde spiritul competiţiei, a precizat părintele Amarinei Florentin Ionuţ

Competiţia din satul botoșănean este organizată cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi al altor sponsori. La buna desfășurare a evenimentului vor ajuta și credincioşii voluntari, preoţii din parohiile învecinate, precum și cadrele didactice în activitate şi pensionari.

Comentarii Facebook


Știri recente