Peste 100 de copii și tineri participă la tabăra organizată la Mănăstirea Nera

Timp de o săptămână, aproximativ 100 de copii și tineri participă la cea de-a doua ediție a taberei de vară de la Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin. Adolescenții veniți din toată țara au parte de nenumărate activități, ateliere de sculptură, de teatru, precum și diverse programe de interacționare, de cunoaștere și de comunicare.

Pe lângă activitățile spirituale, de creație și de educare, beneficiarii taberei de la Nera participă la diferite jocuri de echipă, drumeții și multe alte activități recreative, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Tinerii participanți au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a efectuat o vizită pastorală în cadrul taberei.

Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă în paraclisul Buna Vestire a mănăstirii. La final, ierarhul a  rostit un cuvânt de binecuvântare celor prezenți.

Ne bucurăm că mănăstirile noastre și în mod special Mănăstirea Nera se implică și în educația și creșterea duhovnicească a copiilor și tinerilor noștri, oferind acestora o alternativă pentru a-și petrece împreună și cu folos timpul liber. Îi felicităm pe organizatori, le mulțumim voluntarilor și tuturor celor care s-au implicat în această tabără, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În continuare, a urmat un program artistic de cântece, poezii, o serie de scenete de teatru, toate învățate pe parcusul zilelor de tabără.

În contextul anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, o trupă de teatru din Arad a venit să prezinte copiilor un spectacol de teatru cu această tematică.

Comentarii Facebook


Știri recente