Peste 100 copii participă la Şcoala de vară Didascalos din Parohia Șerbănești

În perioada 02 – 12 iulie peste 100 de copii participă la Şcoala de vară organizată de Parohia Șerbănești din Protopopiatul Bacău.

Cea de-a treia ediție a activităților culturale, educaționale și filantropice de tip școală de vară sunt desfăşurate în cadrul Centrului Educațional Didascalos, scrie site-ul oficial al Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Părintele paroh Adrian Ghinea, ajutat de părinții coslujitori Vasile Busuioc și Ciprian-Mihai Gunea, coordonează activitățile acestui proiect, pregătit acum să primească copii fără prea multe posibilități materiale din zonă și nu numai, pentru a le oferi un program de activități cultural-catehetice recreative și motivante în care vor fi implicați profesori, educatori, psihologi și voluntari.

Activitățile se derulează între orele 08:30-16:00 şi se desfăşoară în incinta Parohiei Șerbănești, la Grădinița cu program normal nr. 7, școala Nicu Enea, precum și la Colegiul Tehnologic Petru Rareș.

În cadrul acestui proiect, parohia băcăuană se adresează și unor copii cu nevoi speciale de la Centrul de servicii sociale “Ghiocelul” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și de la centrul rezidențial Pro – Familia.

Programul se adresează zilnic unui număr de 170 de persoane, dintre care 40 de profesori şi voluntari şi 130 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, împărţiţi în cinci grupe de vârstă.

Fiecare grupă desfășoară activități specifice vârstei.

În prima parte a zilei se începe cu rugăciunea de dimineață, urmată de diferite teme culturale și catehetice.

În intervalul orar 12:00 – 13:00 se servește masa, asigurată în mod gratuit, în incinta sălii praznicale din complexul parohial Sfânta Treime.

De asemenea, copiii vor primi și o gustare în jurul orelor 10:00, respectiv 15:00. În a doua parte a zilei sunt organizate activități recreative, jocuri de cunoaștere și deprindere.

Pe parcursul acestei perioade copiii vor învăța poezii, cântece și rugăciuni și vor vizita obiective culturale și de referință.

Spre finalul săptămânii copiii vor merge într-o excursie tematică unde vor avea prilejul să cunoască și să descopere lucruri noi spre a le valorifica în formarea lor spirituală și educațională.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente