Peste 1.700 de pelerini la hramul Mănăstirii Voivozi. Slujba a fost oficiată de Episcopul Oradiei

În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, Mănăstirea Voivozi și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, peste 1.700 de pelerini au participat în data de 8 septembrie 2017 la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Sofronie.

Răspunsurile la slujbă au fost oferite de trei grupuri corale:

  • Grupul coral al elevilor de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea;
  • Grupul coral al studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea;
  • Corul Bisericii Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Rășinari, județul Sibiu.

La momentul chinonicului au cântat pricesne în cinstea Maicii Domnului interpreți de muzică populară din localitatea Șanț, județul Bistrița-Năsăud, împreună cu credincioși din corul parohiei din aceeași localitate, informează părintele Cristian Rus.

După citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, Episcopul Oradiei a vorbit celor prezenţi despre ajutorul oferit de Maica Domnului creștinilor.

Noi creștinii o vedem pe Maica Domnului ca o lumină, ca și călăuză în călătoria vieții noastre pământești. O rugăm pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să ne fie tuturor, și de acum înainte, călăuză, ajutor, acoperământ și apărare în tot pasul pe care îl facem, în toată osteneala călătoriei noastre pe marea sufletească, spre limanul Împărăției cerurilor, a spus Preasfinția Sa.

La final, părintele Protos. Chesarie Pondroş, Stareţul Mănăstirii, a adresat un cuvânt de mulţumire Chiriarhului Oradiei pentru prezenţa și slujirea la hram. În același timp, părintele a mulțumit pentru prezență ctitorilor, binefăcătorilor mănăstirii şi pelerinilor.

Comentarii Facebook


Știri recente