Persoane private de libertate în pelerinaj la Mănăstirea Pissiota

Pe 11 aprilie 2014, Pr Georgian Alexandrescu, capelanul Penitenciarului Ploiești a inițiat și organizat în colaborare cu Personalul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială si cu aprobarea directorului adjunct Magdalena Toma din cadrul Penitenciarului mai sus menționat, un pelerinaj la Mânăstirea Pissiota, jud. Prahova, la care au participat 11 de persoane private de libertate clasificate în regim semideschis.

Activitatea a avut ca scop exersarea de către persoane private de libertate, în afara spațiului carceral, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială, înțelegerea utilității obiectivelor de cult pentru a le putea cinsti cu respectul cuvenit, reducerea diferențelor dintre viața de detenție și lumea exterioară, precum și creșterea gradului de cultură generală și religioasă.

Cu atât mai mult, pentru persoanele aflate în detenție, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea nu numai a unei porți spre libertate, dar și deschiderea unui nou univers de cunoaștere și de experimentare a unor modalități noi de trăire socială, în armonie cu semenii și cât mai aproape de Dumnezeu. Toate persoanele care au mers în acest pelerinaj, inclusiv cadrele au participat la Taina Sf. Maslu care se oficiază în biserica mănăstirii în fiecare zi de vineri.

Comentarii Facebook


Știri recente