Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

La Reședința Episcopală din Giula, vineri, 3 februarie 2012, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Siluan s-a desfășurat o ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, pe diferite teme de actualitate și mare importanță în viața Episcopiei.

Potrivit Biroului de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria au fost discutate pe larg amendamentele care vor fi propuse din partea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria la textul Convenției comune pe care Guvernul Maghiar, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, intenționează să o semneze cu cele cinci jurisdicții ortodoxe din Ungaria, incluse între cultele recunoscute oficial de către Statul Ungar, prin noua Lege a Cultelor. Astfel, potrivit opiniilor expuse, se dorește ca fiecare dintre cele cinci jurisdicții ortodoxe înscrise separat în Legea Cultelor să beneficieze de câte un reprezentant propriu în relațiile jurisdicției respective cu Guvernul Ungar.

De asemenea, s-au avut în vedere și necesitățile concrete ale Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, care urmează să fie prezentate într-o apropiată întâlnire de lucru care se preconizează a avea loc cu Domnul Secretar de Stat pentru Culte Szászfalvi László, astfel încât prin sprijinul Statului Ungar Episcopia să își poată desfășura și pe mai departe activitatea misionar-pastorală în condiții normale. Întâlnirea de lucru menționată ar urma să aibă loc în săptămâna viitoare, la sediul Secretariatului de Stat pentru Culte din Budapesta.

Comentarii Facebook


Știri recente