Permanența eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

În sala de conferințe a protoieriei Pitești, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic a avut loc întâlnirea de lucru a membrilor Permanenței Eparhiale, la care au fost convocați și P.C. Părinți Protoierei din cele 6 protoierii ale Eparhiei, potrivit eparhiaargesului.ro.

Având în vedere calendarul alegerilor preoțești și mirenești, în vederea constituirii Adunării Eparhiale, în mandatul 2014-2018, s-au prezentat circumscripțiile electorale.

Ținând cont de Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și de Decizia Patriarhală, cu privire la drepturile și îndatoririle preoților pensionari, se vor face cunoscute aceste acte normative tuturor slujitorilor Sfintelor Altare, care au încheiat activitatea administrativă în Biserică, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, și care, în virtutea ascultării față de Chiriarh, se vor ocupa de slujirea duhovnicească, numai în bisericile unde au fost îmbisericiți.

Crosul Campionii Bucuriei, ediția a II-a, se va desfășura anul acesta în lunile mai, iunie și septembrie, în toate cele șase protoierii, iar finala la Curtea de Argeș, în ziua de prăznuire a Sfântului Neagoe Vodă Basarab, 26 septembrie.

S-au pus bazele unui program social de întrajutorare a semenilor aflați în dificultăți, având prioritate familiile cu mulți copii și bătrânii singuri.

Au fost comunicate cele două priorități, pe anul 2014: lucrarea de interes național – construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar pe plan local – Catedrala Arhiepiscopală cu hramurile Sfânta Muceniță Filoteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Comentarii Facebook


Știri recente