Pentru viața noastră spirituală este nevoie să citim măcar un capitol din Biblie în fiecare zi – Mitropolitul Andrei

Într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Bibliei, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a îndemnat ca pentru sănătatea noastră spirituală, să citim măcar un capitol în fiecare zi din Sfânta Scriptură.

„Avem la îndemână rugăciunea, participarea la Sfânta Liturghie și la slujbele Bisericii, dar și citirea zilnică a Sfintei Scripturi, pentru viața noastră spirituală”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

„Ea este Cartea cărților, nici o altă carte nu se poate compara cu Sfânta și Dumnezeiasca Scriptură”.

Dubla semnificație a zilei de 13 noiembrie, prăznuirea Sfântului Ioan Gură de Aur, și serbarea Zilei Bibliei, subliniază importanța pe care o are cuvântul lui Dumnezeu pentru noi.

„Dacă ar fi să argumentăm acest lucru cu un text din Sfânta Scriptură, l-am folosi pe cel din Evanghelia după Ioan, capitolul 5, versetul 39: Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, și acelea sunt care mărturisesc despre Mine.

Ziua Bibliei a fost instituită în 2006 prin hotărâre sinodală. Ziua Bibliei are drept scop să reamintească fiecăruia datoria morală şi de conştiinţă de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul acesteia în viaţa liturgică şi formarea duhovnicească a credincioşilor.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente