Pentru elevii și studenții din eparhia de Bălți: Concurs dedicat Unirii Basarabiei cu România

În Episcopia de Bălți se desfășoară concursul de istorie „Unirea Basarabiei cu România în retrospectivă istorică”. Până în 17 martie, elevii și studenții din eparhie pot trimite lucrări. Câștigătorii vor fi premiați de Preasfințitul Părinte Antonie.

Concursul se desfășoară online și se adresează elevilor și studenților care locuiesc sau studiază în municipiul Bălți și în raioanele Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Ocnița.

Participanții vor transmite o lucrare care va include două părți componente:

a) analiza situației Basarabiei în cadrul României întregite (până la 4000 caractere cu tot cu spații);

b) elaborarea și rezolvarea unei relații de cauzalitate/interdependență referitoare la Unirea Basarabiei cu România în 1918 (până la 3000 caractere cu tot cu spații).

La sfârșitul lucrării va fi indicată bibliografia utilizată.

Norme de redactare: document word, font Times New Roman, cu spaţiere la un rând şi jumătate.

Lucrarea va fi anticipată de o informație succintă: Nume, Prenume, localitatea de naştere, instituția de învățământ, clasa/anul de studii, adresa de email, numărul de telefon, numele şi prenumele profesorului de istorie care ghidează elevul.

Concursul se va desfășura în următoarele etape:

Lucrarea se depune electronic în perioada 09-17 martie 2023, ora 00:00, la adresa de email: [email protected]. Se vor aprecia: originalitatea conţinutului, competenţele de analiză şi sinteză ale evenimentelor, faptelor, proceselor istorice şi concluziile argumentate.

La data de 22 martie 2023 vor fi anunțate rezultatele pentru prima etapă a concursului. Juriul va selecta cele mai bune 20 lucrări. Autorii acestor lucrări vor fi anunțați că au devenit laureați ai concursului și vor participa la etapa finală: interviul (online) care va conține două întrebări generale referitoare la unirea Basarabiei cu România din anul 1918.

La data de 24 martie 2023, ora 14.00 laureații concursului vor fi invitați în videoconferință (aplicația Google meet – link-ul de participare va fi transmis pe adresa de e-mail a concurenților). Juriul urmează să acorde şase premii și şase mențiuni.

Premiile vor fi acordate de Preasfinţitul Părinte Antonie în 27 martie 2023, ora 12:00 la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente