Pentru credința celor patru care l-au adus, Mântuitorul l-a vindecat pe slăbănog, spune PS Timotei

PS Timotei - Cmadrid

Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei a explicat în omilia duminicală că vindecarea slăbănogului s-a produs datorită credinţei prietenilor care l-au adus înaintea Mântuitorului şi a subliniat că „rugăciunea şi credinţa noastră îi ajută pe cei de lângă noi și Dumnezeu Se milostivește de ei”.

Mântuitorul a iertat prima dată păcatele slăbănogului și fariseii au contestat acest lucru spunând că numai Dumnezeu iartă păcatele, dar ce au scăpat ei din vedere tocmai asta era: că aveau în fața lor pe Dumnezeu Mântuitorul, a evidenţiat ierarhul.

Preasfinţia Sa a abordat şi tema spovedaniei în cuvântul său şi a explicat că în Taina Pocăinţei Dumnezeu acordă iertare prin preot.

„Poate auzind cuvintele că numai Dumnezeu iartă păcatele veți zice că de ce trebuie atunci să ne mai spovedim la preot!? Dar oare ne spovedim la preot? Ne spovedim lui Dumnezeu, iar preotul este doar un intermediar care nu e pus acolo să judece păcatele, ci e pus să ne sfătuiască și să ne ajute să ne vindece asemenea unui doctor, însă Cel care iartă este Dumnezeu”, a spus ierarhul.

De asemenea, în cuvântul rostit în Catedrala din Madrid, PS Timotei a făcut referire la faptul că „de cele mai multe ori boala vine din cauza păcatelor”.

„Deși nu este o regulă, de cele mai multe ori prin păcate sufletul se îmbolnăvește, iar acest lucru afectează și îmbolnăvește și trupul. Pentru aceasta Mântuitorul l-a vindecat pe slăbănog și trupește și sufletește, prin aceea că i-a iertat păcatele și l-a vindecat și fizic astfel încât putea singur să meargă”, a afirmat Preasfinţitul Părinte Timotei.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Raul Narcis Rus.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente