Pentru copiii prezenți la hramul Mănăstirii Cudalbi anul școlar a început cu dreptul

90 de copii din satele situate în apropierea Mănăstirii Cudalbi au primit duminică atât binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian pentru începutul de an școlar cât și ghiozdane echipate din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La nivel de eparhie se derulează Programul „Și eu doresc un ghiozdan nou și bine echipat pentru a merge la școală!” prin care sunt oferite ghiozdane și rechizite pentru 4.000 de copii care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

Arhiepiscopul Casian a slujit duminică la Mănăstirea Cudalbi din Câmpia Covurluiului cu prilejul serbării hramului, „Nașterea Maicii Domnului”.

Ierarhul a sfințit o troiță și noile clopote ale mănăstirii, iar la final a împărțit personal ghiozdane copiilor prezenți.


Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…