Pentru a iubi cu adevărat trebuie să avem smerenie, spune Mitropolitul Iosif

Desăvârşirea trece şi prin capacitatea noastră de a ne smeri în faţa celor apropiaţi, în mănăstire şi familie deopotrivă, pentru a-i putea iubi cu adevărat” a subliniat ierarhul în cuvântul rostit sâmbăta la hramul mănăstirii Namur, singurul aşezământ monahal românesc din Belgia.

Înaltpreasfinţia Sa a reafirmat necesitatea urmării lui Hristos şi a jertfei Sale mântuitoare pe Cruce prin fiecare gest, cuvânt sau gând pe care creştinul îl manifestă în viaţa sa.

Mitropolitul Iosif a adresat mulţumiri credincioşilor, instituţiilor din România şi diaspora care au sprijinit achiziţionarea aşezământului monahal, iar în prezent ajută la restaurarea lăcaşului de cult.

Ultima tranşă pentru cumpărarea bisericii şi a anexelor a fost achitată anul trecut. Mănăstirea a lansat în 2018 un apel la strângere de fonduri prin intermediul căruia au reuşit să colecteze suma necesară.

Alături de mitropolit au slujit mai mulţi clerici din Belgia. Foto credit: Alexandru Ojică/MOREOM

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a apreciat jertfelnicia maicii stareţe Mariami Samoilă şi a întregii comunităţi monahale.

El i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să înmulţească „gesturilor de credinţă și dragoste în jurul mănăstirilor şi parohiilor”, pe care le-a numit „puncte de reper şi călăuze sigure ale vieţii creştine româneşti în Occident”.

Mănăstirea are ca hramuri Acoperământul Maicii Domnului, Sfântul Ioan Rusul şi Sfântul Siluan Athonitul.

Foto credi: Alexandru Ojică/MOREOM

Comentarii Facebook


Știri recente