Pentru a avea parte de ajutorul lui Dumnezeu trebuie să avem credinţă puternică – Episcopul Ambrozie

„Pentru a avea parte de ajutorul lui Dumnezeu, se impune ca, atunci când ne adresăm Lui în rugăciune, cerându-I ceea ce credem că ne este de folos pentru viața pământească, să o facem cu credinţă puternică și statornică”, a spus duminică Episcopul Ambrozie.

„Mântuitorul Iisus Hristos, apreciind smerenia și stăruința în rugăciune, întemeiate pe o credință neîndoielnică, a lăudat-o pe cananeancă zicându-i: «O, femeie, mare este credinţa ta; fie ție după cum voiești» (Matei 15, 28), împlinindu-i, totodată, cererea de a-i tămădui fiica”, a insistat Episcopul Giurgiului.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie a liturghisit duminică la hramul Parohiei „Sfântul Haralambie” din municipiul Giurgiu, informează Eparhia Giurgiului.

Predica Preasfinţiei Sale a făcut referire la exemplul de rugăciune, credinţă şi smerenie al Femeii Cananeence, explicând de ce ar trebui să-i urmăm modelul.

„Mesajul Evangheliei pe care se cuvine să-l reținem este acela că Mântuitorul Hristos, pe lângă credință, apreciază rugăciunea stăruitoare, adică pe aceea făcută cu insistenţă, însă nu pentru că nu ne-ar auzi, ci pentru că doreşte să ne ţină într-o permanentă legătură spirituală cu El”.

În a doua parte a omiliei a prezentat pe scurt viaţa sfântului ocrotitor al parohiei, despre care a evidenţiat în mod special:

„Sfântul Haralambie este poate martirul cu viața cea mai înaintată. Izvoarele care ne‑au consemnat viața și pătimirea sa ne spun că a murit la 113 de ani, după ce slujise Biserica vreme de peste 80 de ani ca preot și apoi episcop”.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaş, trecuţi la cele veşnice.

Foto Credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente