Pelerinii Sfintei Parascheva înfruntă frigul şi ploaia la Iaşi

Frigul şi ploaia nu îi descurajează pe credincioşii din toată ţara să vină la Iaşi pentru a sta ore în şir la rând ca să se închine la racla în care se află moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi la racla în care se află mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena, adusă din Sfântul Munte Athos, potrivit doxologia.ro

Îmbrăcaţi cu haine groase, purtând o umbrelă sau o pelerină pentru ploaie, oamenii de toate vârstele, unii însoţiţi de copii, aşteaptă cu multă răbdare şi evlavie să ajungă la sfintele moaşte. Cu toţii sunt mulţumiţi de buna organizare şi de faptul că nu trebuie să aştepte multe ore la rând.

Ionel Dinu are 73 de ani şi a venit la Sfânta Parascheva din Vrancea. Deşi nu mai are mult de aşteptat la rând, este înarmat cu multă răbdare, pentru a sta oricât este nevoie ca să-i mulţumească Sfintei pentru toate cele primite şi să se roage pentru sănătatea familiei.

Deşi nu s-au aşteptat că va ploua la Iaşi, şapte tineri din localitatea Rafaila, judeţul Vaslui, s-au aşezat la rândul Sfintei Parascheva.

„Venim de mai mulţi ani la Sfânta Parascheva, astfel că ne-am hotărât ca şi în acest an să ne închinăm la sfintele moaşte. Ne vom ruga la Sfânta Parascheva să ne ajute în noul an şcolar”, a spus unul dintre tineri.

„Vin de cinci ani la Sfânta Parascheva. De fiecare dată mă rog pentru sănătatea familiei, pentru spor şi ajutor”, a mărturisit Natalia Agape din Galaţi.

Comentarii Facebook


Știri recente