Pelerini români la Biserica „Sfântul Dimitrie” din Salonic, Grecia

Participanții la Pelerinajul în Grecia la Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, organizat de Agenția Basilica Travel a Patriarhiei Române, au participat miercuri, 26 octombrie 2016, la Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Dimitrie din Salonic și s-au închinat la moaștele Sfântului.

Programul pelerinajului a continuat, în Salonic, cu un popas la Biserica Sfânta Sofia, unde se află moaștele Sfântului Vasile cel Nou. În continuare, pelerinii au vizitat Catedrala Mitropolitană, unde au avut prilejul să înalțe rugăciuni în fața raclei cu moaștele Sfântului Grigorie Palama. În aceeași zi, participanții au vizitat Arcul lui Galeriu, monument ridicat în anul 304 din porunca împăratului Galeriu și Turnul Alb, simbol al orașului din secolul al XV-lea.

În zilele următoare, pelerinii se vor închina în Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde se află moaștele Sfântului Nectarie, Biserica Sfântul Ioan Rusul din Prokopi, Mănăstirea Nea Makri, care adăpostește moaștele Sfântului Efrem cel Nou și în Complexul Monastic Meteora.

Comentarii Facebook


Știri recente