”Pelerini pe cărările sfinţilor” în municipiul Brăila

Manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântului Ierarh Nicolae au continuat în Brăila la Penitenciar, unde Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a purtat în procesiune racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae și icoana cu o părticică din moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

După încheierea momentului duhovnicesc de la Penitenciar, cele două odoare sfinte au fost aduse la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, unde au fost întâmpinate de peste 100 de preoți din Galaţi şi Brăila, de copii şi tineri ai şcolilor şi liceelor brăilene, majoritatea participanţi la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, precum şi de credincioşi de toate vârstele.

Procesiunea „Călători pe calea sfinţilor“ a continuat, de la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ pe Calea Călăraşilor până la biserica ce se află sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae.

Aici, Chiriarhul Dunării de Jos Jos a săvârşit slujba Vecerniei şi aLitiei, după care a oferit credincioşilor spre închinare raclele cu sfintele odoare.

Acestea au fost aşezate pe un baldachin special amenajat pe esplanada din faţa bisericii, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila.

Comentarii Facebook


Știri recente