Pelerini pe Calea Sfinților

În mai puțin de o săptămână, Bucureștiul va fi în sărbătoare. Evenimentele organizate cu ocazia hramului Catedralei patriarhale vor începe și anul acesta cu tradiționalul Pelerinaj „Calea Sfinților”.

După cum informează TRINITAS TV, vineri, 24 octombrie, la ora 12.30, moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, vor fi purtate în procesiune de la Catedrala patriarhală pe bulevardul Regina Maria. De la aceeaşi oră, de la Biserica „Sfântul Spiridon” – Nou, va pleca o altă procesiune cu moaștele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu. Cele două procesiuni se vor întâlni la crucea brâncovenească din piatră de la baza Colinei Patriarhiei. Aici va fi întâmpinată delegaţia Patriarhiei Ierusalimului, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea, care va aduce o icoană a Sfinților Împărați Constantin și Elena cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.

La ora 13.00, va începe procesiunea „Calea Sfinţilor”, care se va desfășura între Sfânta Cruce brâncovenească și Catedrala Patriarhală. Moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, cele ale Sfântului Constantin Brâncoveanu, dar și icoana cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci vor fi depuse spre închinare sub baldachinul de pe Colina Patriarhiei. Credincioșii se vor putea închina până în ziua de marţi, 28 octombrie.

Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului se va afla în România, la invitația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 24-27 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente