Pelerini năsăudeni la mănăstiri moldave

50 de credincioși de toate vârstele din parohia năsăudeană Maieru au plecat într-un pelerinaj de două zile pentru a se ruga la mănăstirile din nordul Moldovei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Însoțiți de parohul Dan Cismaș, pelerinii au vizitat mai întâi două mănăstiri din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, și anume Mănăstirea Strâmba, cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon”, și Piatra Fântânele, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, din județul Bistrița-Năsăud. Apoi au fost făcute opriri la mănăstirile Moldovița, Sucevița, Bogdana, Sihăstria Putnei și Putna. A doua zi, pelerinii s-au recules în bisericile mănăstirilor Humor, Voroneț, Slatina, Cămârzani, Agapia, Văratec, Neamț, Secu, Sihăstria, Petru Vodă și Dorna Arini, din județele Suceava și Neamț, conform celor precizate de parohul Dan Cismaș. Credincioșii din Maieru și-au propus ca în următoarele luni să viziteze vechi vetre monahale și din alte regiuni istorice ale țării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…