Pelerini în Ţara Sfântă şi la Sinai (3-11 februarie)

Timp de nouă zile, între 3-11 februarie, un grup de 45 de credincioşi ortodocşi români din Germania au fost pelerini la locurile sfinte din Israel şi Muntele Sinai, potrivit mitropolia-ro.de. Călătoria duhovnicească, organizată de precuviosul părinte Protosinghel Ghelasie Păcurar, se înscrie în programul anual al Centrului de Pelerinaje „Sf. Kilian” al Mitropoliei Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord

Pelerinajul a debutat cu o primă oprire la Mănăstirea Sf. Ecaterina, unde credincioşii au putut aduce cinstire moaştelor Sfintei Muceniţe Ecaterina, ocrotitoare a ştiinţelor, continuată cu urcarea pe muntele Sinai (2285 m.), unde în trecut proorocul Moise a primit Tablele Legii. Prin Taba, pelerinii s-au reîntors în Ţara Sfântă, vizitând Biserica Naşterii din Betleem, Muntele Măslinilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi locul unde a avut loc Cina cea de Taină.

Începând de sâmbătă, 6 februarie 2015, Înaltpreasfinţitul Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord s-a alăturat pelerinajului, închinându-se în locurile de unde a început monahismul palestinian, la mănăstirile Sf. Sava şi Sf. Teodosie şi refăcând, în Ierusalim, drumul Crucii (Via Dolorosa). Seara de sâmbătă a fost dedicată închinării în Biserica Sfântului Mormânt la Piatra Ungerii, capela Sf. Cruci şi Sf. Mormânt al Domnului, o parte din credincioşi participând la Sfânta Liturghie săvârşită la miezul nopţii în acest locaş sfânt.

Duminică, 7 februarie, toţi pelerinii au participat la Sf. Liturghie săvârşită de ÎPS Serafim la Aşezământul românesc de la Ierihon, alături de P.Cuv. Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă, iar după-amiaza au urcat la mănăstirea de pe muntele Carantaniei, acolo unde Domnul a biruit ispita diavolului.

Pelerinajul favorizat de vremea blândă a Ţării Sfinte a continuat în cursul săptămânii cu un scurt popas la Marea Moartă, cu închinarea la locul unde Sfântul Ioan a botezat pe Domnul, iar apoi credincioşii au vizitat locurile sfinte din Galileea, acolo unde Maica Domnului a primit Buna Vestire şi unde a copilărit Domnul (Nazaret), unde Hristos a săvârşit prima minune (Cana Galileii), a propovăduit în sinagogă (Capernaum), a înmulţit pâinile şi peştii (Tabgha), a rostit Predica de pe munte (Muntele Fericirilor), s-a schimbat la faţă (Muntele Tabor), iar după Înviere a poruncit ucenicilor să-şi arunce plasele pentru a prinde peşte (Marea Galileii). Călătoria s-a închinat cu un scurt popas pe muntele Carmel, acolo unde a propovăduit Proorocul Ilie şi la mănăstirea din Lida, care adăposteşte mormântul şi moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Comentarii Facebook


Știri recente