Pelerini ieşeni pe Colina Bucuriei

Pelerini ieşeni pe Colina Bucuriei (2)

Un grup de pelerini de la Parohia Sfântul Nectarie din Iaşi au fost prezenţi astăzi pe Colina Bucuriei. După ce au vizitat Catedrala patriarhală, plerinii, conduşi de pr. Petru Lehaci, au fost primiţi în sala Europa Chirstiana a Palatului Patriarhiei de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul.

Ierarhul le-a vorbit despre cele două edificii istorice şi i-a binecuvântat.

Pelerinajul s-a desfăşurat în perioada 29 aprilie – 1 mai şi a avut ca obiective mai multe repere religioase din Bucureşti şi împrejurimi.

În Duminica Mironosiţelor, pelerinii au fost prezenţi la manifestările religioase de la Mănăstirea Pantocrator din judeţul Teleorman. Aceştia s-au închinat la moaştele Sfintei Maria Magdalena şi ale Sfântului Ierarh Spiridon, aduse din Corfu de o delegaţie a Mitropoliei de Kerkyra.

De asemenea, grupul de credincioşi din Iaşi a vizitat şantierul şi Paraclisul Catedralei Naţionale.

Am rămas impresionaţi de şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, precum şi de paraclisul aflat în imediata apropiere. Sperăm să devenim şi noi ctitori la acest obiectiv naţional de o frumuseţe rară, care reprezintă şi o necesitate liturgică a Bisericii noastre, a precizat pr. Petru Lehaci.

Printre mănăstirile vizitate se numără: Căldăruşani, Ţigăneşti, Pasărea, Cernica, Antim, Radu Vodă.

construimcatedrala.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente