Pelerini greci din Mitropolia de Edessa, Pella și Almopia în Episcopia Giurgiului

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a primit Marți, 27 august 2013, la Centrul Eparhial un grup de pelerini greci din Mitropolia de Edessa, Pella și Almopia, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a prezentat pelerinilor greci Muzeul eparhial, unde oaspeții au apreciat frumusețea obiectelor expuse.

În continuare pelerinii însoțiți de Episcopul Giurgiului, au vizitat cel mai reprezentativ locaș de cult din eparhie – Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului, unde s-au putut închina la părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mari Munițe Ecaterina. Aici, au avut posibilitate să afle câteva informații din istoria de aproape două secole a Catedralei Episcopale din Giurgiu. Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea bisericii „Buna Vestire” – Grecească unde au putut admira valoaroasa pictură realizată de marele pictor Gheorghe Tattarescu. Totodată, au fost impresionați să afle faptul că ridicarea acestui locaș de cult, începută în anul 1863, este legată chiar de comunitatea greacă din Giurgiu.

La finalul călătoriei, pelerinii greci din Mitropolia de Edessa, Pella și Almopia au mulțumit Preasfinției Sale pentru această călătorie duhovnicească, exprimându-și dorința de a mai reveni în eparhia Giurgiului pentru a trăi sfințenia altor biserici și mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente