Pelerini din România și Ungaria au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Așezământul Românesc de la Ierihon

Grupul de credincioși din Ungaria și România care a efectuat, în perioada 23-27 noiembrie 2017, un pelerinaj în Țara Sfântă, împreună cu PS Siluan, a participat luni la Sfânta Liturghie oficiată la Așezământul Românesc de la Ierihon. Evenimentul a avut loc cu sprijinul Centrului de Pelerinaje Basilica Travel al Patriarhiei Române.

Slujba a fost săvârșită de Episcopul Ortodox Român din Ungaria în Biserica Așezământului cu hramul Nașterea Domnului și Toți Sfinții Români. Răspunsurile la strană au fost oferite de Maica Evghenia Tașcă, Administratorul Așezământului, și de celelalte maici care își desfășoară activitatea în cadrul așezământului monahal.

La final, PS Siluan a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile trimise. De asemenea, ierarhul a adus mulțumiri Părintelui Patriarh Daniel pentru binecuvântarea și pentru sprijinul acordat pelerinilor prin intermediul Centrului de Pelerinaje Basilica Travel.

În ultima zi a pelerinajului, după săvârșirea Sfintei Liturghii, românii au vizitat câteva obiective din Ierusalim: locul de unde s-a petrecut Înălțarea Domnului, Muntele Măslinilor și biserica din Ghetsimani, unde se află Mormântul Maicii Domnului.


La Ierihon funcționează un Așezământ Românesc pentru primirea pelerinilor români ce doresc să viziteze Țara Sfânta. Acesta a început să fie construit în anul 1999. Cei care au vizitat lăcașul de cult au fost întâmpinați de Părintelui Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul actual al Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan și Reprezentant al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Acesta le-a adresat un cuvânt de bun venit oaspeților. Printre cele menționate, părintele i-a îndemnat pe credincioși să fie încredințați că rugăciunile aduse la Locurile Sfinte se vor îndeplini și să rămân necontenit atașați de valorile Bisericii și Neamului Românesc.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente