Pelerini din Europa de Nord la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

În ultima zi a pelerinajului în Arhiepiscopia Bucureștilor grupul tinerilor ortodocși români și scandinavi, condus de Preasfințitul Episcop Macarie, a ajuns astăzi, 3 februarie 2013, și la paraclisul „Învierea Domnului” al Catedralei Mântuirii Neamului din Capitală. Pe lângă tinerii români, din grup au mai făcut parte și tineri suedezi, norvegieni și danezi, convertiți la Ortodoxie. Tinerii din Episcopia Europei de Nord au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de arhimandriți, preoți și diaconi, între slujitori aflându-se și doi tineri preoți români din Danemarca, după cum informează „Ziarul Lumina”.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru calda primire și găzduire în tabăra de iarnă de la Centrul pastoral-social „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman-Bușteni, din județul Prahova și în pelerinajul la mănăstirile și bisericile din Arhiepiscopia Bucureștilor .

„Cu toții ne întoarcem întăriți și primeniți sufletește în ținuturile septentrionale unde ne străduim să împărtășim tuturor lumina și bucuria Mântuitorului Iisus Hristos, în aceste locuri mai umbroase, mai reci, și la propriu și la figurat. Aici, din mila lui Dumnezeu, și cei care nu sunt ortodocși se apropie de Hristos și devin fii ai Bisericii Ortodoxă care nu face prozelitism, dar care ajută, prin puterea modelului, pe toți cei care îl caută pe Hristos, așa cum l-a căutat și Zaheu pomenit în Evanghelia care s-a citit la Sfânta Liturghie”, a mărturisit Preasfințitul Episcop Macarie.

De asemenea, Preasfinția Sa și-a exprimat dorința ca evlavia și credința tinerilor ortodocși din Scandinavia să rodească, „iar viitoarele lor pelerinaje în țara noastră să includă, în mod firesc, și Catedrala Mântuirii Neamului, în care să ne sfințim noi și generațiile de urmași”.

Pelerinajul tinerilor români și scandinavi a fost organizat de Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente