Pelerini din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului la Patriarhie

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat în această dimineață, 18 februarie 2016, slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală din București, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din Eparhia Romanului şi Bacăului. Înaltpreasfinția Sa participă la un pelerinaj în București, alături de preoți și tineri din cele șase protoierii ale Eparhiei, care a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii la Patriarhie.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Ierotheos a preoților din Protopopiatul Onești.

La Chinonic au cântat Grupul de copii Meleagurile letenedinParohia Holt,Bacău, Grupul Busuiocul din Bacău şi Grupul de copii Mugurelul din Bacău.

La final, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a adresat mulțumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru binecuvântarea oferită de a sluji în Catedrala Patriarhală.

„Îi mulţumim în mod deosebit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru faptul că astăzi reprezentanţi ai clerului şi credincioşilor din Eparhia Romanului şi Bacăului am dorit să venim în Sfânta Catedrală aici la Bucureşti ca pelerini şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ne-a îngăduit să oficiem Sfânta Liturghie potrivit rânduielii acestei zile liturgice. Suntem aici reprezentanţi ai celor şase Protopopiate din Eparhia Romanului şi Bacăului. De asemenea, fiecare protopopiat a rânduit ca să fie prezent la sfânta slujbă cu câţiva reprezentanţi ai protopopiatului respectiv, tineri, tinere în costume naţionale şi credincioşi care au venit să fie împreună cu noi în rugăciune. Bunul Dumnezeu să primească rugăciunile noastre şi celor de acasă le dorim binecuvântare şi sănătate din Catedrala Patriarhală din Bucureşti, precum şi tuturor acelora care se roagă lui Dumnezeu şi slăvesc numele Preasfintei Treimi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

„După Sfânta Liturghie, ierarhul, alături de preoții și tinerii din eparhie, va vizita Tipografia Cărților Bisericești, Biblioteca Sfântului Sinod, Mănăstirea Antim, Mănăstirea Cernica, precum și șantierul Catedralei Mântuirii Neamului”, a declarat Pr. Valentin Băltoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Evenimentul are loc în contextul serbării Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin ortodoxşiAnului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

Comentarii Facebook


Știri recente