Pelerini cu Sfântul Gheorghe Pelerinul: Procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către cer!” (VIDEO)

Sute de credincioși au participat vineri la procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către cer!” cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul și cu un fragment din Lemnul Sfintei Cruci.

Pelerinajul desfășurat pe traseul biserica „Sfânta Cruce” de pe Calea Victoriei – Parcul Nicolae Iorga este organizat anual din 2010 cu ocazia hramului.

În patrimoniul acestei biserici se află cel mai mare fragment din Sfânta Cruce din România.

Racla cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul de la mănăstirea nemțeană Văratec a fost adusă vineri la ora 14:00 la biserica „Sfânta Cruce”, special pentru sărbătorile prilejuite de hramul lăcașului de cult.

Astfel, la ora 19:00, pelerinii s-au îndreptat de la biserică spre parc intonând imne dedicate Sfintei Cruci precum și Sfântului Gheorghe Pelerinul.

După procesiune, Pr. Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a susținut o conferință iar corala „Te Deum Laudamus” a interpretat o suită de piese religioase și tradiționale.

În ziua hramului, sâmbătă, 14 septembrie 2019, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Racla cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul va rămâne la Biserica „Sfânta Cruce” până duminică.

Vezi mai multe fotografii în galeria foto.

Foto credit: Basilica.ro/ Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente