Pelerini Basilica Travel în Rusia

În perioada 5-16 iulie 2017 un grup de pelerini români se află în Rusia, prin intermediul Agenției de pelerinaje Basilica Travel, călătorind la locurile sfinte din această țară.

Prima zi de pelerinaj s-a desfășurat în Moscova, începând cu rugăciuni în biserica Sfântul Nicolae în care se află spre închinare icoana Maicii Domnului din Vladimir.

Apoi, s-a continuat cu vizitarea Galeriilor Tretiakov ce reprezintă o impresionantă colecție de icoane din secolele XII-XIX, printre acestea aflându-se și o serie din picturile lui Andrei Rubliov. Tablouri și sculpturi, precum și alte lucrări de artă au fost admirate în cadrul Galeriilor de pelerini. Piața Roșie cu o serie de clădiri și biserici a deschis acest program de pelerinaj.

În a doua zi, pelerinajul a continuat cu alte momente unice. După rugăciunile de dimineață, participanții s-au închinat în mănăstirea Donskoi, unde sunt moaștele Sfântului Tihon. La Kremlin, pelerinii au făcut un tur al grandiosului ansamblu și au înălțat rugăciuni în trei catedrale importante, iar înainte de plecare au vizitat muzeul din interiorul Palatului istoric Patriarhal.

A doua parte a zilei, a continuat cu Mănăstirea Sretenk, unde se află o copie a Giulgiului de la Torino, un fragment din moaștele Sfintei Maria Egipteanca și moaștele Sfântului Ilarion și Mănăstirea Pocrovsk cu moaștele Sf. Cuv. Matrona.

Pelerinajul a continuat în orașul Vladimir, prima capitală a Rusiei, unde pelerinii s-au rugat cu evlavie în Catedrala Adormirii Maicii Domnului și au participat la  Sfânta Liturghie în Mănăstirea Diveevo, unde se află moaștele Sfântului Serafim de Sarov.

După Sfânta Liturghie, participanții au dat slavă Preabunului Dumnezeu în ansamblu monastic compus din patru biserici impunătoare, simbol al credinței pravoslavnice: Kazanskaia, Sfânta Treime, Schimbarea la Față și Buna Vestire. La izvorul Sfântului Serafim pelerinii au participat la Vecernie și la procesiunea de pe Kanavka.

În următoarele zile, participanții se vor închina în biserici și mănăstiri din Serghiev Posad, Veliky Novgorod, Priozersk și Sankt Petersburg.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…