Pelerinajul tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei a deschis ceremoniile dedicate Sărbătorii Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țãrii Românești

Sâmbătă, 10 august 2013, în prezența și sub coordonarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au fost deschise, la Târgoviște, ceremoniile festive dedicate sărbătorii Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Evenimentul a început cu vecernia solemnă din Catedrala din Târgoviște, la care au participat numeroși tineri din cadrul comitetelor de tineret parohial, studenți teologi, elevi seminariști, membri A.S.C.O.R., elevi ai școlilor târgoviștene, tineri, dar și credincioși din parohiile municipiului Târgoviște, împreună cu preoții lor.

Ca oaspete de seamă, a participat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolit de Mesogheia și Lavreotiki, din Grecia, care a și adresat un cuvânt de învățătură închinătorilor și pelerinilor prezenți.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a acordat, apoi, diplome speciale, elevilor din eparhie, care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Religie din acest an școlar recent încheiat.

După acest moment, în jurul orei 19,00, a debutat Pelerinajul tinerilor din Eparhia noastră, la care au participat cei doi Ierarhi, preoți, diaconi, credincioși și circa două mii de tineri. Pelerinii au purtat racla cu moaștele Sfântului Ierarh prin centrul istoric al vechii Cetăți de Scaun a Țării Românești, oprindu-se la monumentul dedicat sfinților martiri brâcoveni și la Mânăstirea Stelea, după care procesiunea s-a reîntors la Catedrală. Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a adresat, de asemenea, un cuvânt de învățătură către tineri, evenimentul finalizându-se cu acatistul și închinarea la racla cu moaștele Sf. Ier. Nifon, așezate în fața sfîntului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente