Pelerinajul Sfinţilor Nemţeni: „dragoste pentru nevoință”

Peste 80 de tineri din Iaşi se află în „Pelerinajul Sfinţilor Nemţeni”. Aceştia merg zilnic, pe jos, mai mult de 30 de kilometri spre Mănăstirea Neamţ, pentru a participa la slujbele prilejuite de cinstirea sfinţilor nemțeni. Pelerinajul a început Duminică, 31 iulie 2016. Acesta se află la a doua ediţie şi este organizat de Sectorul de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Călătoria aceasta nu este o călătorie ca oricare altele, ci este o călătorie care transfigurează pentru că omul, călătorind în rugăciune, vede altfel natura din jurul lui, vede altfel oamenii din jurul lui, vede altfel cerul şi se schimbă. Dar, totodată, omul-pelerin transfigurează locurile prin care trece pentru că şi oamenii pe care-i întâlneşte şi locurile se bucură de prezenţa pelerinului care se roagă lui Dumnezeu în fiecare clipă, dar care în fiecare clipă este în căutarea lui Dumnezeu pentru a se uni, tot mai deplin, cu Acesta, a menţionat Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, conform doxologia.ro.

În fiecare dimineaţă aceştia vor participa la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazaţi în parohiile pe unde vor trece.

Ceea ce m-a făcut să vin la a doua ediţie (n.r. a pelerinajului) este faptul că la prima ediție am legat prietenii foarte frumoase, dar m-a adus și o dragoste pentru nevoință, a mărturisit Eduard Agapia, unul dintre tinerii pelerini.

Cum a decurs până acum pelerinajul şi care este atmosfera în rândul participanților, aflăm de la părintele consilier arhimandrit Nicodim Petre care a declarat pentru Radio TRINITAS:

Mâine dimineață, tinerii din zona Iașiului împreună cu cei din Botoșani și Piatra Neamț, vor participa la Sfânta Liturghie oficiată, la paraclisul Cetății Neamțului, de Înaltpreasfințitul PărinteTeofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei:

După Sfânta Liturghie, tinerii împreună cu părintele Mitropolit vor porni spre Seminarul Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț pentru a participa la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț.

Pelerinajul tinerilor se va încheia, sâmbătă, pe muntele Ceahlău, la hramul mănăstirii „Schimbarea la față” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.

Comentarii Facebook


Știri recente