Pelerinajul La Nicula colo-n deal

Cel mai cunoscut centru spiritual și cultural din inima Ardealului, Mănăstirea Nicula, se pregătește de sărbătoare, zeci de mii de pelerini fiind așteptați, zilele acestea, să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aflată aici, și să participe la sfintele slujbe organizate cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul așezământului monahal. În ajunul praznicului va fi organizat și anul acesta, pelerinajul „La Nicula Colo-n deal”, care se va desfășura, pe jos, pe traseul Gherla – Mănăstirea Nicula. Plecarea se va face la ora 14:00, de la Biserica „Sfântul Nicolae” din centrul municipiului Gherla.

Pe traseu, credincioșii și preoții vor cânta pricesne închinate Maicii Domnului. Alături de aceștia se vor afla Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei și Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei. Pelerinajul se află la cea de-a doua ediție și este organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în colaborare cu Protopopiatul Gherla.

Evenimentele religioase care se vor desfășura în Patriarhia Română în preajma celui mai mare praznic al verii vă vor fi prezentate în cadrul grupajului de știri Info TRINITAS, zilnic, la orele 8:00, 13:00, 18.30 și 22:00. Pe 15 august veți putea urmări o ediție specială a Jurnalului, acesta urmând să fie difuzat la orele 18.30, 22:00, și a doua zi dimineață, la ora 8:00.

Comentarii Facebook


Știri recente