Pelerinajul de Sf. Dimitrie: Vor putea fi cinstite și moaștele Sf. Stelian, ocrotitorul copiilor

Racla cu moaștele Sf. Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor, de la biserica bucureșteană Sf. Stelian Lucaci va fi depusă spre închinare pe Colina Bucurie duminică, alături de moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou. Moaștele au fost incluse în programul hramului Catedralei Patriarhale pentru a marca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor.

În baldachin vor fi, ca în fiecare an, și moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, precum și cele ale Sfântului Nectarie, din patrimoniul Catedralei Patriarhale.

Raclele cu sfinte moaște vor fi protejate cu un material care va permite igienizarea după fiecare închinător.

Părintele Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a declarat la Radio Trinitas că aceasta nu înseamnă o slăbire a încrederii în puterea tămăduitoare a sfinților, ci ține de crearea unui climat de siguranță sanitară, în bună înțelegere cu autoritățile.

Moaștele Sf. Stelian provin de la Parohia Sf. Stelian Lucaci, din Sectorul 3 al Capitalei, care le deține încă din 1736. Hramul originar al bisericii este același ca cel al Catedralei Patriarhale: Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Anul acesta, maximum 200 de credincioși pot lua parte la slujbele oficiate la altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală. Pot participa doar pelerini din București, dar toate slujbele vor fi transmise live la Radio Trinitas, Trinitas TV și pe rețelele de socializare ale acestora.

Închinarea la moaște se va face în aer liber, iar accesul în catedrală va fi limitat. În interiorul sfântului locaș se vor face periodic dezinfectări prin metoda nebulizării.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente