Pelerinajul de Florii, mod de pregătire pentru Săptămâna Pătimirilor şi Învierea Mântuitorului | Arhiepiscopul Casian

Arhiepiscopul Dunării de Jos a apreciat în Duminica Floriilor numărul mare de participanţi la Pelerinajul de Florii, desfăşurat în ziua precedentă, şi l-a catalogat ca fiind un „mod de pregătire pentru Săptămâna Pătimirilor şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos”.

IPS Casian a spus că prezenţa tinerilor în numar așa de mare, atât la pelerinaj, cât şi duminică la Sfânta Liturghie, este un semn  de speranţă şi o manifestare plenară a dragostei creştine în interiorul Bisericii.

Să înmulțim rugăciunea, pocăința și faptele bune

În omilia duminicală, Părintele Arhiepiscop a îndemnat ca în perioada următoare să încercăm să înmulțim rugăciunea, pocăința și faptele bune.

„Prin învierea lui Lazăr arătăm și noi semnele Mântuitorului Iisus Hristos, intrat în Ierusalim, semnele Învierii Sale din morți, ca și noi, în sufletele noastre, în viața noastră, să înviem duhovnicește prin participarea în săptămâna Sfintelor Lui Pătimiri, la despătimirea noastră, prin înmulțirea rugăciunii și, în același timp, prin înmulțirea miresmei faptelor bune pe care să le aducem ca ofrande Domnului, mai înainte de Învierea Sa din morți”, a explicat IPS Casian.

Hirotonie în preot

În timpul slujbei, Chiriarhul Dunării de Jos l-a hirotonit preot pe diaconul Claudiu Cristian Lascu, pe seama Parohiei Radu Vodă, Protopopiatul Însurăței, județul Brăila.

La final, Părintele Arhiepiscop a rostit rugăciunea de binecuvântare a stălpărilor care ulterior, pe esplanada Catedralei, au fost oferite credincioşilor.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente