Pelerinajul de Florii la Bistriţa

Bistrițenii sunt invitați sâmbătă, 23 aprilie 2016, să participe la Procesiunea de Florii. Aflat la a doua ediție, evenimentul va începe la ora 18:00, la biserica cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” de pe strada Alexandru Odobescu din oraşul Bistriţa, informează Radio Renaşterea.

Înainte de pornirea în procesiune, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va binecuvânta ramurile de salcie care vor fi oferite credincioșilor. Vor lua parte la procesiune alături de Mitropolitul Clujului preoți, diaconi, călugări și mulțime mare de credincioși din satele dimprejurul Bistriței, dar și din județ.

Procesiune se va încheia în fața bisericii Protopopiatului Bistrița, cunoscută de bistrițeni sub denumirea de la „Corona”, unde de la ora 19:00 va fi oficiată slujba Vecerniei.

Procesiunea de Florii este de fapt o refacere a drumului pe care L-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de Patimile și Învierea Sa din morți, a declarat părintele Protopop, Alexandru Vidican.

Vezi şi evenimentul de anul trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente